Vadkamerák tolvajok ellen - védje tulajdonát

Ekkor posztolva: febr 20, 2018

Kategóriák: Cikkek

Tulajdonunkat, legyen az autó, ház, üzlet, védeni szeretnénk. Kellemetlen a kilopott üzlet előtt állni, vagy az autó után nézegetni, mely nem áll a helyén. Önnel is történt már ilyen? Szeretné megelőzni a helyzetet, esetleg bizonyítékot szerezni a rendőrség és a biztosító számára, amennyiben ez megtörténne. Ebben az esetben itt az ideje vadkamerát biztosítani.

A tolvajok elleni vadkamerát nemcsak magán személyek és vállalkozók, hanem városok, falvak és a rendőrség is használja. A választás során ügyelni kell a megbízható forgalmazóra, aki szükség esetén a szervizt is képes biztosítani.

VADKAMERA VADRA ÉS TULAJDONA MEGVÉDÉSÉRE

A piacon rengeteg vadkamerát találhat. Némely univerzális kihasználásával büszkélkedhet, némely pedig konkrét célra lett tervezve. Miben különböznek egymástól? Amennyiben szeretne megvédeni egy adott területet, melyen a vadkamerát elrejtheti a kinti környezetben is, megfelelő választás a vad megfigyelésére szolgáló vadkamera. Ellenkező esetben az üzletben való elhelyezéshez figyelmet kell fordítani a vadkamera kivitelére, mivel elrejtése nem egyszerű.

Fő, az Ön számára fontos atribút, a megvilágítás. A tulajdon megvédéséhez fontos olyan vadkamerát választani, mely rendelkezik 940 nm láthatatlan megvilágítással, mely az ember számára láthatatlan, így a vadkamera nincsen veszélyben – a vadkamerát teljes sötétségben közvetlen közelről sem látni. Némely vadkamera láthatatlan vakuval rendelkezik, mely növeli a fényképek minőségét. Természetesen hangtalan.

PARAMÉTEREK

Ami még érdekelheti a vadkamerák esetében, a rögzítés ideje és a mozgás érzékelő. A választás során legyen résen: a vadkamera gyártói sokszor túloznak a rögzítés gyorsaságát illetően. Egy jó vadkamera esetében elég a 0,5 – 1 másodperc. A kisebb gyorsaság problémát okozhat a vadkamera standard működésében, a gyorsabb viszont teljesen felesleges. A legfontosabb, hogy a vadkamera képes legyen rögzíteni a behatolót a lehető legjobb minőségben, legjobb esetben a fénykép közepén. Ezzel ellentétben a mozgás érzékelő az összes gyártó esetében nagyon hasonló, ebben az esetben a választás során nem tévedhet. Ne hagyja magát becsapni: standard távolság 12 – 16 m. Léteznek készülékek, melyek ható távolsága 25 m, viszont a felvétel többnyire felismerhetetlen, elmosódott.

GSM MODUL – A MAXIMÁLIS MEGFIGYELÉSHEZ

A tulajdona megvédéséhez GSM modullal rendelkező vadkamerát is találhat – a fényképek azonnal el vannak küldve MMS formájában telefonjára, ill. e-mailben. A felvételek standard módon el vannak mentve az SD kártyára is, a vadkamerába. A GSM modul működéséhez SIM kártya szükséges, adat hordozó szolgáltatással, a legmegfelelőbb a feltöltős kártya. Az invesztíció kicsi és a tulajdona megfigyelése során megéri – reális időben, minimális idő eltéréssel fogja tudni, mi történik a megfigyelt területen. Szükség esetén a lehető leggyorsabban reagálhat.

Amennyiben a vadkamerát mint prevenciót használja, nem fontos a GSM modul, viszont a nem kívánt behatolásban frekventált területen, javasoljuk.